Choď na obsah Choď na menu

Kongregácia pre nauku viery vyzýva rakuskych biskupov k riešeniu problému s kauzou: "Pfarrer-iniciative"

25. 4. 2012

Viedeň - Vatikán, 17.4.2012 (kath.net) 015 180 - Vatikán odmieta priamy dialóg protirímskej Iniciatívy farárov s pápežom Benediktom XVI.  Informovala o tom rakúska agentúra APA s odvolaním sa na vatikánskeho hovorcu pátra Federica Lombardiho, ktorý toto definuje ako „pastoračný problém“. Povedal, že je úlohou rakúskych biskupov a biskupskej konferencie viesť tento dialóg. „To je normálna cesta,“ povedal páter Lombardi rakúskym žurnalistom v Ríme.

 

Zlý obraz Rakúska už na celom svete

Menovanie homosexuála za člena farskej rady v malej obci Stützenhofen vytvára už katolíckej cirkvi Rakúska na celom svete veľmi zlý obraz. Podľa agentúry APA tento krok vyvolal najmä v španielsky hovoriacich krajinách veľký rozruch. V talianskych farnostiach sa čítajú prosby, aby neposlušní kňazi z Rakúska skorigovali svoju cestu.

„Udalosti v Rakúsku sa registrujú na celom svete,“ povedal Benedikt Steinschulte, referent v Pápežskej rade pre sociálne komunikačné prostriedky a dlhoročný znalec Rímskej kúrie.

Podľa hovorcu Vatikánu, pátra Federica Lombardiho, pápežská kritika zo Zeleného štvrtka sa vzťahovala nielen na rakúsku skupinu kňazov, ale aj na skupiny farárov v Nemecku a Írsku. Pápež tým myslel aj Memorandum nemeckých teológov, ako zdôraznil páter Lombardi. –zg-

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.